RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського і Байдена: хроніка подій

Президент України Володимир Зеленський відбув із візитом до США, де зустрінеться із президентом Джо Байденом. Зеленський обговорить з Байденом низку важливих питань щодо допомоги Вашингтона Україні у війні проти Росії.

"Апостроф" веде онлайн трансляцію візиту Зеленського до США та зустрічі з Байденом.

Читайте: Візит Зеленського до США: спецефір Апостроф TV, онлайн відео трансляція

Окрім зустрічі із президентом США, Зеленський зустрінеться з командою Байдена, виступить зі зверненням у Конгресі та поспілкується з пресою.

Як стало відомо, поїздку президента України до США Зеленського та Байдена обговорювали ще 11 грудня під час телефонної розмови. А 14 грудня Білий дім офіційно запросив Зеленського до Вашингтона. Президент України підтвердив зустріч три дні тому.

03:23 Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявляє, що поділяє однакове бачення з президентом України Володимиром Зеленським стосовно здобуття миру в Україні. Про це Байден сказав на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні.

"Я думаю, що ми маємо, ми поділяємо в точності однакове бачення. І це бачення - це вільна, незалежна, заможна і захищена Україна. Ми обоє хочемо, аби ця війна припинилася. І як я казав, вона може завершитися сьогодні, якби Путін мав хоч якусь гідність і правильно вчинив та просто сказав: виводимо. Але цього не відбудеться, цього не відбудеться зараз. Я думаю, що Путін два дні тому казав, що це значно складніше, аніж він думав. Він думав, що може зламати НАТО. Він думав, що зможе зламати Захід, він думав, що зможе розірвати Альянс, він дума, що його вітатиме український народ, який говорить на російській - він був неправим, неправим і знову неправим", - наголосив Байден.

02:12 Президент Володимир Зеленський заявив, що головним питанням його переговорів сьогодні у США було зміцнення України в наступному році та рух нашої держави до перемоги у війні за незалежність. Про це він заявив під час спільного з Президентом США Джозефом Байденом брифінгу за результатами зустрічі у Вашингтоні.

"Ми маємо чудові новини, з якими я повертаюся додому. Президент Байден сьогодні оголосив про новий пакет військової допомоги Україні обсягом близько 2 мільярдів доларів. І найсильнішим елементом цього пакету є комплекс Patriot – те, що суттєво посилить нашу протиповітряну оборону. Це важливий крок у створенні дієвого повітряного щита для України. Тільки так ми позбавимо державу-терориста її головного інструменту терору – можливості бити по наших містах, по нашій енергетиці, по наших людях", – заявив Глава Української держави.

____________________________________________________________________________

23:46 Онлайн відеотрансляція прес-конференції

23:30 Тепер вже сам Зеленський подякував Байдену

23:02 Ще фото зустрічі від Єрмака

22:30 Перші відео зустрічі

22:22 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває у складі української делегації, яка приїхала до Сполучених Штатів разом із Володимиром Зеленським.

"Усе буде добре! Ні про що не хвилюйтесь. Тільки вперед, тільки до звільнення наших територій, тільки до перемоги. Перемоги України і її союзників, насамперед – наших вірних друзів Сполучених Штатів Америки", – сказав міністр у відео.

21:45 Президент України в Білому домі вручив своєму американському колезі медаль, подаровану йому українським капітаном батареї HIMARS.

21:30 Президенти вже зустрілись!

21:07 Зеленський прибув у Білий дім на зустріч із Байденом

20:20 Зеленський вже у Вашингтоні

20:14 Так готуються у США до зустрічі Зеленського та Байдена

19:31 Після США Зеленський може відвідати Велику Британію, Францію та Німеччину, пишуть американські ЗМІ.

19:30 США очікують схвалення від Зеленського про визнання Росії державою-агресором, повідомляє CNN. Парламентарі хочуть дізнатися, який рівень підтримки від України має відповідний законопроект.

19:20 Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що до нового пакету військової допомоги Києву увійшла система Patriot. Також Пентагон виділить Україні допомогу на $850 млн на додаток до пакета $1 млрд.

19:00 США виділяють до 1 мільярда доларів додаткової допомоги на оборонні потреби України, зокрема навчання та підготовку військових. Про це повідомили в Білому домі.

18:52 Тим часом BBC публікує фото розвішування у Вашингтоні українських прапорів.

18:19 Зеленський приземлився в США, повідомляє CBS

17:44 Розклад візиту президента Зеленського до Вашингтона (час по Києву)

  • ▪️21:30: Двостороння зустріч президентів.
  • ▪️23:30: Спільна прес-конференція Байдена та Зеленського.
  • ▪️01:15 (четвер, 22 грудня): Прибуття Зеленського до Капітолію (місце перебування Конгресу США).
  • ▪️02:30 (четвер, 22 грудня): Зеленський виступить на спільному засіданні Конгресу.

17:30 Володимир Зеленський влетів на територію США, зустріч із Байденом відбудеться 19:00 за Києвом

17:11 Джо Байден та Володимир Зеленський обговорять сценарії закінчення війни

Про це заявив речник Держдепартаменту США Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

«Я не сумніваюся, що вони говоритимуть про подання президента Зеленського про «справедливий мир» і про те, як він виглядає, які його компоненти і як ми можемо допомогти Україні досягти його», — заявив Кірбі.

16:46. спікер Палати представників Ненсі Пелосі офіційно запросила Зеленського виступити сьогодні у Конгресі США. Вона наголосила, що лідерство Зеленського згуртувало Україну та світ

15:50. Байден висловився щодо зустрічі з Зеленським.

"Гарного польоту, Володимире! З нетерпінням чекаю на тебе! Маємо багато-що обговорити", - написав Байден у Twitter.

15:32. за словами радника Офісу президента Михайла Подоляка, візит Зеленського дасть можливість пояснити Байдену та американським політикам реальну ситуацію в Україні.

"По-перше, і сам візит, і рівень запланованих зустрічей однозначно свідчать про високий рівень довіри між країнами. По-друге, це нарешті покладе край спробам російської сторони довести нібито наростаюче охолодження в наших двосторонніх відносинах. По-третє, Зеленський зможе показати американській політичній еліті реальний масштаб війни, її справжню природу та важливість її належного завершення. І, по-четверте, зброя, зброя і ще раз зброя. Важливо особисто пояснити, навіщо потрібні ті чи інші види зброї. Зокрема, бронетехніка, новітні системи ПРО і ракети великої дальності", - сказав Михайло Подоляк.

13:40. Reuters опублікував відео, як Зеленський потягом приїхав до Варшави, звідки літаком вирушив у Штати

13:31. оновлена інформація від наших американських колег про зустріч Байдена і Зеленського

21:00 - Байден зустріне Зеленського у Білому домі

21:30 - двостороння зустріч Байдена і Зеленського

23:30 - спільна прес-конференція Байдена і Зеленського

12:14. американські ЗМІ повідомляють, що Байден зустріне Зеленського на галявині біля Білого дому о 21:00 за Києвом. Після того Зеленський поїде до Конгресу. А о 23:30 відбудеться прес-конференція

12:11 . все найважливіше про зустріч Зеленського та Байдена читайте та дивіться у нашій онлайн-трансляції