RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Польща може передати винищувачі F-16 Україні: названо умову

Для ефективного захисту неба Україні потрібні не тільки системи ППО, а ще й майже дві сотні багатофункціональних винищувачів, наприклад, американських F-16, які на потреби ЗСУ може передати зі свого озброєння Польща, але за однієї умови.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Польща може передати Повітряним силам ЗСУ свої винищувачі F-16 тільки в повній координації з країнами-членами НАТО.

Читайте також: Що краще – F-16 чи МіГ-29? Порівняння винищувачів, які Україна може отримати від союзників

"Як це було кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила буде реалізовуватися і, можливо, передаватися у погодженні із країнами НАТО. Тут ми діятимемо у повній координації", - наголосив польський прем'єр.

Як відомо, Польща ще навесні 2022 року передала Україні певну кількість багатоцільових винищувачів МіГ-29 під виглядом запчастин після великої суперечки з союзниками, які побоювалися, що подібне постачання авіації призведе до ескалації повномасштабної війни.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, які зараз настрої в Пентагоні на рахунок постачання винищувачів F-16 для України. Зараз в оборонному відомстві США ведуться активні дискусії.

Також "Апостроф" писав, що в Повітряних силах ЗСУ розкрили подробиці щодо того, скільки винищувачів отримає Україна та якими вони будуть.