RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ворог веде розвідку та готується до наступу на окремих ділянках: зведення Генштабу на 2 лютого

Вже 344-й день триває повномасштабна війна з російськими окупантами, вони готуються до наступу на окремих напрямках та попри значні втрати продовжують спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби окупанти завдали 6 ракетних ударів, 4 з яких по цивільній інфраструктурі Слов’янська, Краматорська та Дружківки Донецької області, а також 4 авіаційних удари та здійснили 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі серед мирних мешканців.

Минулої доби наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут і Кліщіївка Донецької області.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Росіяни обстріляли райони населених пунктів Клюси і Єліне Чернігівської області; Муравейня, Катеринівка, Вовківка, Олександрівка і Волфине - Сумської та Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Зелене, Нескучне, Тернова, Огірцеве, Стариця, Вовчанськ і Бударки на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворог з танків та артилерії бив по районах населених пунктів Дворічна, Синьківка, Іванівка, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка - Луганської.
  • На Лиманському напрямку під ворожий вогонь потрапили Новоєгорівка, Невське і Діброва на Луганщині та Терни і Серебрянка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівку, Веселе, Парасковіївку, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Ступочки, Дружбу та Нью-Йорк на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Сєверне, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському напрямку російська армія з артилерії обстрілювала Вугледар, Богоявленку, Новоукраїнку, Пречистівку, Велику Новосілку та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку обстріляно понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка на Донеччині та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів і Новоданилівка Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку ворожих обстрілів з артилерії зазнали Берислав, Антонівка та Херсон, а також Дмитрівка на Миколаївщині.

Читайте також: Новий наступ Росії: кращий та гірший сценарії для України

Окупанти продовжують нав'язувати жителям окупованих територій своє громадянство. У Горлівці Донецької області вони змушують водіїв отримувати посвідчення російського зразака, що неможливо без російського паспорта. Працівникам транспортних підприємств дали час до 1 травня, хто не виконає вимоги, буде звільнений.

У одному з підрозділів окупантів у Луганській області 9 січня завершились тримісячні контракти. Через це близько 300 військовослужбовців не отримують грошей. Звільнитися вони теж не можуть - через мобілізацію.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили противника та склад пально-мастильних матеріалів.

Як повідомляв "Апостроф", російські окупанти ввечері 1 лютого завдали удару по Краматорську. Ракета влучила у житловий будинок у центрі міста. Є загиблі.