RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна

Сьогодні у п'ятницю, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна, яке є вагомим рішенням міжнародної юстиції у справі, у якій є реальна перспектива.

Про це у своєму вечірньому зверненні наголосив президент України Володимир Зеленський, зазначивши, що з цього історичне рішення почнеться історична відповідальність.

Зеленський наголосив, що Володимир Путін разом із російським омбудсменом по правах дітей офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині - депортації тисяч українських дітей на територію держави-терориста.

Читайте також: Путін потрапив під суд за злочини проти дітей: нові деталі

"У кримінальних провадженнях, які розслідуються нашими правоохоронцями, вже зафіксовано понад 16 тисяч випадків примусової депортації окупантом українських дітей. Але реальна, повна кількість депортованих може бути значно більшою", - не виключає глава держави, висловивши переконання, що здійснити цю злочинну операцію було б неможливо без наказу найвищого керівника держави-терориста.

"Розділяти дітей із сім'ями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на території Росії, розпорошувати по віддалених регіонах – усе це очевидна державна політика Росії, державні рішення і державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави", - заявив Зеленський.

Президент висловив вдячність команді прокурора Каріма Хана, Міжнародному кримінальному суду за принциповість і готовність реально притягти до відповідальності винних та усім у світі, хто допомагає українцям боротися за справедливість.

Глава держави нагадав, що наразі Україні вдалося повернути трохи більше 300 дітей, висловивши переконання, що потрібно повернути додому всіх, вивезених силою.

"Очевидно, що будемо й надалі робити все для цього. Для повернення кожного українця, кожної українки, кожної нашої дитини. І для реальної відповідальності всіх винних у цій депортації – від керівника держави-терориста до всіх виконавців", - резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми писали про реакцію українців на арешт Путіна.

  • Вам може бути цікаво :

Світ отримав сигнал: генпрокурор України про ордер на арешт Путіна

Росія тримає в полоні понад 3 тисячі українців: що відомо про їх долю

Дитячий табір у Криму відмовився повернути дитину до Херсона: що відомо