RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна створила мережу агентів у Росії та передає їм дрони для організації атак - CNN

Україна нібито створила в РФ мережу підготовлених агентів для диверсій та надає їм українські дрони, які, ймовірно, потрапляють на територію Росії контрабандою. Ці агенти нібито здійснили атаку безпілотниками по Москві у травні.

Про це повідомили CNN джерела, ознайомлені із даними американської розвідки.

Читайте також: З доставкою додому: що показала атака дронів на Москву

"Офіційні особи США вважають, що ці проукраїнські агенти всередині Росії здійснили атаку безпілотників проти Кремля на початку травня, запустивши дрони з території Росії, а не з України до Москви", - йдеться у повідомленні.

Водночас невідомо, чи були інші атаки БПЛА за останні дні, у тому числі на Підмосков'я та по нафтопереробних заводах на півдні Росії, здійснено з російської території.

На думку офіційних осіб США, Україна створила диверсійні групи всередині країни-агресора з проукраїнськи налаштованих громадян, добре підготовлених для цього. Також начебто Україна надала їм безпілотники українського виробництва.

Двоє американських чиновників розповіли у коментарі CNN, що немає доказів того, що будь-яку з атак дронами було здійснено за допомогою БПЛА виробництва США.

Крім того, чиновники не змогли точно відповісти, як Україні вдалося передати безпілотники в тил загарбників, але два джерела видання зазначили, що українці створили відпрацьовані контрабандні маршрути. Їх могли використовувати для відправлення дронів або їх компонентів в РФ, де їх потім збирають.

Нагадаємо, прокремлівські ЗМІ після останньої атаки Москви отримали нові методички. Пропагандистам наказали звернути увагу на "успішну роботу ППО" та наголошувати, що мети "провокації" не було досягнуто.

  • Вас може зацікавити:

На Кубані чергова "бавовна" на нафтопереробному заводі, спалахнула потужна пожежа: відео

Путін применшив значення атаки дронів на Москву: в ISW назвали причину

Коли ППО на всіх не вистачає: окупанти заявили, що севастополець збив дрон палкою