RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Сирський назвав кількість військових, взятих росіянами у полон під час виходу з Авдіївки

Під час виведення українських військ з Авдіївки задля збереження їх життя, деякі військові потрапили в полон до окупантів – це були не тисячі осіб, як кричали російські пропагандисти, а 25 українських бійців. Наразі робиться усе можливе задля їх звільнення.

Про це розповів Олександр Сирський, головнокомандувач ЗСУ, інформує "Укрінформ".

За його словами, відвести сили з Авдіївки довелося, тому що російські окупанти мали суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів. Він наголосив, що внаслідок постійних бомбардувань керованими авіабомбами, цілісність нашої оборони була порушена, що дало можливість противнику поступово просуватись вперед. Окрім цього, негативну роль відіграла недостатня кількість боєприпасів для української артилерії.

"Це не дало змоги в таких умовах вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Тож, щоб уникнути оточення та зберегти життя людей, я ухвалив рішення вийти з Авдіївки. На жаль, у ході цих боїв 25 українських військовослужбовців потрапили у російський полон. Це – війна… Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам: ми нікого не забули і робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців із ворожого полону", - розповів Сирський.

Він також додав, що до цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міністерства оборони та командування Збройних сил.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що для ворога наступ на Авдіївку обернувся значними втратами. Лише у період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські загарбники втратили: 47186 осіб особового складу, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем, 5 літаків. Сили оборони України від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямкові взяли в полон 95 російських окупантів.

Раніше ми публікували супутникові фото зруйнованої Авдіївки.

  • Вас може зацікавити:

Лізуть, спотикаючись: на що націлилася армія Путіна

Зволікання Європи та вікно можливостей для РФ: які виклики на війні зараз має Україна

В ЗСУ розповіли, як природа може зупинити ворога: унікальний рельєф допомагав вже не раз