RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Українські захисники відбили атаки росіян і знищили всі запущені "шахеди"

Протягом минулої доби на фронті відбулося 104 бойових зіткнення – на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках вдалося відбити найбільшу кількість атак. Цієї ночі ворог також запустив по Україні 9 БпЛА типу "Shahed", які були спрямовані зокрема в південні регіони – Силам протиповітряної оборони вдалося знищити всі БпЛА.

"Апостроф" зібрав актуальну інформацію про ситуацію на фронті та нічну роботу ППО.

Читайте також: В ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом

Генштаб вказує, що за ніч противник випустив 9 БпЛА типу "Shahed" для атаки по Україні – запуск відбувся із мису Чауда (ТОТ українського Криму). Проте Силами та засобами ППО вдалося знищити всі безпілотники.

"Усі дев’ять "шахедів" знищено мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України у межах Херсонської, Миколаївської, Хмельницької, Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей", – йдеться у повідомленні.

Сили оборони півдня України в Telegram-каналі також писали про чергову нічну атаку росіян – декілька груп ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" було спрямовано по південних регіонах. Бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин.

"В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 4 баражуючих снарядах: 2 збито на Херсонщині та по 1 - на Миколаївщині й Дніпропетровщині", – йдеться в повідомленні з заувагою, що жодних влучань не допущено.

Ситуація на фронті

Генеральний штаб України в ранковому зведенні інформував, що протягом минулої доби на фронті відбулося 104 бойових зіткнення – ворог здійснив 16 ракетних та 31 авіаційний удар, провів 79 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку ворог 8 разів атакував позиції наших захисників в районах Тернів та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 15 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 30 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 7 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; північніше Приютного та південно-західніше Білогір’я Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив 5 безуспішних атак позицій наших військ.

Сили оборони також продовжують завдавати противникові втрат – за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, 2 зенітно-ракетних комплексах та 1 пункту управління противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 артилерійських засобах, 4 районах зосередження особового складу та 4 пунктах управління БпЛА противника", – повідомляє Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на якому напрямку фронту росіяни тиснуть "по максимуму".

  • Вас також може зацікавити:

Час спливає: коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger

Жодного цілого будинку: так зараз виглядає Роботине на Запоріжжі. Відео

ISW про ситуацію "на нулі": чи мають росіяни просування під Часовим Яром