RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Мер Запоріжжя попросив президента ввести військову адміністрацію через загрозу захоплення влади проросійськими силами

Мер Запоріжжя Анатолій Куртєв звернувся до Володимира Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію в Запоріжжі через загрозу захоплення влади в місті проросійськими партіями. Йдеться про політичні сили "ОПЗЖ", "Партія Шарія" та підконтрольну В.Новінському партію "Єднання".

"Хай краще місто очолить військовий, чи правоохоронець, ми не дамо здати місто", - каже мер.

У Фейсбук Анатолій Куртєв опублікував фото повного тексту звернення до Президента про "спробу політичного перевороту у м. Запоріжжі".

Зокрема в документі зазначається:

"З початку повномасштабного вторгнення жоден із депутатів нашої фракції не залишив прифронтове Запоріжжя, в кількох десятках кілометрів від якого йдуть бойові дії, і продовжив працювати, забезпечуючи разом з депутатською більшістю підтримку військових, прийом тисяч переселенців, обороноздатність міста, співпрацю з міжнародними донорами, захист критичної інфраструктури, а в подальшому також і виконання усіх поставлених Вами завдань.

На жаль, наразі ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилася. Це пов'язано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПІ Оппоблок – "Єднання", підконтрольного проросійському Новінському. Це повністю суперечить нормам діючого Законодавства України".