RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Не варто забирати гаджет: як відволікти дитину від сидіння у смартфоні

Сучасних дітей ніби магнітом тягне до гаджетів. Як відірвати малечу від сидіння в телефоні й чи так шкідливо його використання.

Про це розповіли психологи на порталі "ukr.media".

Читайте також: Ці речі травмують: Наталія Могилевська розповіла, чого не допускає у вихованні доньок

За словами фахівців, батькам необхідно цікавитися тим, що захоплює дитину. "Мені так цікаво, в які ігри ти граєш у телефоні", "розкажи, які блогери тобі подобаються і що за відео вони знімають?", — ці фрази допоможуть вам зав'язати діалог і обговорити речі, які захоплюють вашу дитину. Головне, проявити інтерес до речей що подобаються вашому вихованцю, та не критикувати. Вам потрібно позбутися упередженості до блогерів та остраху перед новими технологіями: зараз соцмережі та лідери думок впливають на наших дітей. Важливо знати інтереси чада, навчити її правильно трактувати інформацію, що надходить, і відокремлювати хороший контент від поганого, пояснили експерти.

Не зайвим буде і радити дитині корисне. Ваше завдання — вплинути під час процесу виховання так, щоб навіть соцмережі та відеохостинги якісно формували ваше чадо. Можна, наприклад, порадити блогерів, які пояснюють закони фізики, або тих які вчать англійську за піснями та мемами. Якщо ж ваша дитина — геймер, то варто звернути її увагу на популярні стратегії чи шахи. Можливо ваша дитина виявить бажання долучитися до кіберспорту, підтримайте її в цьому.

Також для підлітків важливо отримувати захопливий досвід, не використовуючи техніку. Продумайте розважальну програму відповідно до інтересів дитини — і пам'ятайте, їй може не сподобатись те ж, що і вам. Заохочуйте заняття спортом, спілкування з друзями та прогулянки на свіжому повітрі, читання паперових підручників і книг.

Корисно встановити обмеження дня вихованців. Дві години на мобільну гру на день, заборона гаджетів за кухонним столом і за кілька годин до сну — такі правила можуть бути прийнятними для вас і для нього. Головний спосіб навчання у дітей — це копіювання поведінки дорослих. Якщо ваша дитина буде бачити як ви багато часу витрачаєте на гаджети, встановленні правила не будуть дієвими.

За словами експертів, використання смартфона частіше буває корисним — через смартфон дитина соціалізується та, виконує й обговорює домашні завдання разом з однолітками, шукає потрібну інформацію, навчається нового та розвиває свої навички. Відсутність доступу до цих інструментів сильно погіршує життя сучасним дітям.

Забирати в сучасної молоді смартфон та обмежувати її в користуванні гаджетами — не лише безглуздо, а й шкідливо. Як батьки, ви маєте встановити прості та зрозумілі обмеження і самі дотримуватися їх. Це допоможе вашій дитині сформуватися без залежності від гаджетів.

Раніше "Апостроф" писав про те коли краще починати статеве виховання дітей.

  • Вас може зацікавити:

Як допомогти дитині адаптуватися до української школи після повернення з-за кордону

Не 21 день: скільки часу потрібно для формування корисних звичок

Як покращити настрій: перевірений спосіб отримати "гормони щастя"