RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

В Україні можна буде відкупитися від мобілізації за дві з половиною зарплати: що пропонують депутати

В Раді запропонували внести економічне бронювання від мобілізації на військову службу за 20 000 грн військового збору в місяць за кожного працівника, що станом на сьогодні відповідає двом з половиною мінімальним зарплатам.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Читайте також: Як забронювати працівника оборонного підприємств: нові критерії

У повідомленні зауважується, що в Комітеті з питань економічного розвитку є напрацьовані пропозиції щодо економічного бронювання – воно надає можливість роботодавцям самостійно визначити стратегічно важливих для бізнесу чи підприємства робітників. Для бронювання працівника пропонують сплатити 20 000 грн в місяць військового збору за кожного із заброньованих.

Варто зауважити, що на сьогодні запропоновані 20 000 грн військового збору дорівнюють двом з половиною мінімальним заробітним платам, що встановлені в Україні (з 1 квітня 2024 року мінімальна зарплата в Україні дорівнює 8000 грн).

Після бронювання вони можуть продовжувати працювати та сплачувати податки необхідні для забезпечення Сил оборони та безпеки. Голова Комітету Дмитро Наталуха вказав:

"Українському бізнесу все одно потрібно бронювання, бо він має працювати. Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда. Але, ще раз – хай бізнес вирішить сам, хто з його співробітників є стратегічним. Тільки бізнес є головним джерелом податків та економічного розвитку в Україні. Хоче цього хтось, чи ні".

Нагадаємо, раніше в Міноборони пояснили, кому з чоловіків не потрібен штрих-код ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

У Зеленського заговорили про економічне бронювання: кого допустять до "Клубу білого бізнесу"

Україну чекає колапс міжнародних перевезень: що не так з новим законом про мобілізацію

"Знятий з обліку" і" виключений з обліку": яка різниця між цими поняттями для військовозобов’язаних

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.