RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Офіс Генпрокурора оголосив підозру російському кінорежисеру - що інкримінують

Офіс Генерального прокурора України оголосив про підозру одному з відомих російських кінорежисерів, який є керівником державного кіноконцерну "Мосфільм".

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Там зазначають, що режисеру інкримінують виправдовування збройної агресії росії проти України за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу.

Слідство дійшло висновку, що режисер, будучи публічною особою і представником "культурного осередку росії", користується своєю популярністю та авторитетом у ЗМІ для систематичної підтримки влади рф та її позиції щодо війни в Україні. Так, в інтерв’ю російським пропагандистським медіа він повторював традиційні російські наративи та лозунги.

"18 вересня 2023 року за участі російського кінорежисера на відеохостингу YouTube опубліковане інтерв’ю на тему суверенітету України та інтересів росії. У розмові з російським блогером в москві підозрюваний поширив інформацію, спрямовану на реалізацію російської державної інформаційної політики щодо підтримки так званої "спеціальної воєнної операції" і виправдовування збройної агресії рф проти України", - йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора не назвали імені російського режисера, однак згідно з відкритими джерелами, з 1998 року генеральним директором та головою правління кіноконцерну "Мосфільм" є Карен Шахназаров.

Нагадаємо, днями СБУ оголосила заочну підозру російському актору і музиканту Віталію Гогунському.