RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Російський історик закликав Україну бомбити саме Москву

Україна вже отримала дозвіл союзників бити по території Росії і завдавати ударів треба найперше по Москві.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив російсько-американський історик Юрій Фельштинський.

"Ми вже помічаємо, що після того, як французи, англійці, американці, німці начебто дозволили Україні завдавати ударів по території Російської Федерації, у Росії сильно запанікували. Ця остання хвиля спільних ядерних навчань у Білорусі, візит до Північної Кореї і навіть “мирна пропозиція” Путіна, про яку ми можемо також поговорити, вона досить кумедна – це результат слів. Слів, сказаних європейськими та американськими лідерами про те, напевно, що все-таки Україна повинна мати право завдавати ударів по території Російської Федерації. Це поки що були сказані лише слова. Я можу уявити, що буде, якщо Україна дійсно почне завдавати ударів по території Російської Федерації. Я ще раз хочу наголосити, що починати треба з Москви. Не з Бєлгородської області... Не з Воронежа, а з Москви", - підкреслив історик.

Він зазначив, що Росія – це країна з одного міста.

"Все, що відбувається за межами Москви та Московської області, не хвилює нікого. Бєлгородська область не турбує нікого. Пів Росії затопило – це нікого не хвилює. Хвилює лише Москва. Якщо удари дійсно почнуть завдаватися Москві, це змінить характер війни. Звичайно, можна вважати, що це спровокує Росію на велику агресію, але я не маю відчуття, що Росія здатна на більший рівень агресії, ніж уже той, який проводиться зараз", - заявив Фельштинський.

На його думку, закінчити цю війну раніше можна було швидко, закривши над Україною небо і дозволивши Україні обстріл Російської Федерації.

"І зараз можна закінчити швидко, закривши над Україною небо, тобто давши Україні зброю, і дозволивши Україні завдавати ударів по території РФ, насамперед по Москві. Бо це єдине, що будь-кого хвилює в цій великій країні Росії", - підкреслив історик.