RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

Майже 80 гривень за друк повістки: видавець звернувся до влади з ідеєю

Письменник та видавець Віталій Капранов, в якого нещодавно помер брат-близнюк Дмитро Капранов, придумав, як можна покращити нову систему з повістками, собівартість якої, згідно з інформацією від Кабінету міністрів, може становити орієнтовно 80 грн.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

Віталій Капранов згадав, що друк повістки становитиме майже 80 грн. За його словами, стільки ж коштує надрукувати цілу книжку в твердій палітурці:

"Майже 80 гривень за друк повістки. Ми стільки платимо за книжку у твердій палітурці, не товсту, але книжку".

Він запропонував, як можна поліпшити нову систему з повістками так, щоб мобілізований отримував ще й "приємний бонус":

"Тому пропонуємо віддати замовлення нам. Тоді разом з повісткою мобілізованому будуть вручати книжку як бонус. А книжка може бути корисною - про такмед, про тактику бою або про те, за що воюємо - історію, культуру. Як писали у старі часи: просю не відмовити".

Варто зазначити, що "Українська правда", посилаючись на документи, які були в розпорядженні видання, повідомляла, що Кабінет міністрів виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Рішення ухвалено на засіданні 24 вересня. Таким чином можна розрахувати, що вартість однієї повістки орієнтовно становитиме 80 грн.

Як повідомляв раніше "Апостроф", Міністерство оборони України планує автоматизувати видачу повісток військовозобов'язаним, щоб полегшити та пришвидшити цей процес. Відтак повістку генеруватимуть в реєстрі "Оберіг" та підписуватимуть електронним підписом, опісля - передаватимуть "Укрпошті" для доставки.