RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Справу побудовано на словах однієї людини: експерт оцінив перспективи розслідування НАБУ щодо "Роттердам+"

Президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець вважає неприпустимою ситуацію, коли висновки НАБУ в суспільно важливих справах ґрунтуються на точці зору одного експерта.

Про це він заявив, коментуючи прес-конференцію керівництва НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає "Обозреватель".

"Щонайменше, не солідно, коли НАБУ засновує висновки і оголошує підозру на базі думки одного експерта. Якщо брати до уваги, що мова йде про таке суспільно важливе питання, як формула "Роттердам+", це категорично неприпустимо. Тим більше, що ім'я цього експерта є засекреченим. Виходячи з виступу Ситника, навіть не зрозуміло - думка експерта висловлена письмово або усно", - заявив Трохимець, коментуючи прес-конференцію директора НАБУ Артема Ситника.

Під час прес-конференції Ситник заявив: "Кожна зі складових формули ("Роттердам+"- Ред.) досліджувалася на предмет її обґрунтованості. І, як наслідок вивчення велося з самого початку, коли почалося обговорення цього тарифу, закінчуючи тим, які були викликані наслідки . Це не мої слова і не слова навіть прокурора. Це слова експерта, який зробив ці висновки на підставі постанови про призначення експертизи детектива".

Трохимець також звернув увагу на можливий комерційний характер подібних висновків невідомого експерта.

"Пам'ятаю, на початку року академік Валерій Геєць говорив, що проведення подібних експертиз є своєрідним бізнесом. До речі, він тоді розповідав саме про "Роттердам+" - повідомив президент Асоціації енергетики України.

8 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем шести особам, причетним до введення так званої формули "Роттердам+".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика Тема: Энергорынок
Теги: