RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Росія оскаржила в суді перемогу "Укрнафти" на велику суму

Росія оскаржила у Верховному суді Швейцарії арбітражні рішення за позовами ряду українських нафтових компаній, якими РФ зобов'язали виплатити компенсацію за окупацію Криму, що привела до втрати обладнання та родовищ.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції Росії, передає "Європейська правда".

"27 травня Росія подала до Верховного суду Швейцарії заяви про скасування арбітражних рішень, винесених за позовами компаній" Укрнафта "," Стабіл " та ін. 31 травня суд підтвердив отримання заяв", - сказали у відомстві.

У Москві вважають позови неправомірними, оскільки вони нібито "суперечать як нормам двосторонньої угоди між Росією і Україною, так і іншим нормам і принципам міжнародного права".

У міністерстві також стверджують, що окупований півострів нібито є "суверенною територією РФ", а інвестиції позивачів "були придбані незаконним способом, в тому числі через корпоративні захоплення і незаконної приватизації".

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Арбитражный суд ООН зобов'язав Росію відшкодувати української державної компанії "Укрнафта" $ 44,4 млн збитків від експропріації майна компанії на території тимчасово окупованого Криму.