RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Джерело розповіло, коли звільнять голову "Укрзалізниці"

Наступного тижня буде звільнений глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в партії "Слуга народу".

Нагадаємо, 3 грудня міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що Кравцов ініціював засідання наглядової ради УЗ, на якому повинні розглянути питання про його звільнення. Пізніше сам Кравцов заявив, що готовий до будь-якого рішення. У компанію він прийшов в на початку 2015 року на посаду радника гендиректора. До цього працював юристом.

Відзначимо, що після корпоратизації та створення в "Укрзалізниці" наглядової ради, рішення про звільнення керівництва може прийняти тільки наглядова рада. Уряд на звільнення Кравцова вплинути не може.

В середині листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про плани Кабміну змінити керівництво компанії через корупцію в компанії: "Корупція в "Укрзалізниці" абсолютно дика - крадуть на всьому. А працювати так далі неможливо. З цього приводу ми будемо приймати кадрові рішення" .

Як повідомляв "Апостроф" раніше, заробітна плата глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в 2018 році була на рівні близько 570 тисяч гривень. Відзначають, що зарплата Кравцова в десять разів більше, ніж у рядового міністра. Місячної зарплати менеджера державного підприємства вистачило б на 364 пенсії або на цілий штат невеликого підприємства.