RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Думають, чи залишати паханом: політолог розповів, хто і як в Росії зараз вирішує долю Путіна

Російські олігархи зараз відчувають загрозу, в зв'язку з можливістю конфіскації їх коштів з боку США, тому розглядають можливість відсторонення президента Росії Володимира Путіна від влади.

Про це розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

"По Вашингтону вже гуляють російські олігархи і їх представники, які з'ясовують, як потрібно себе поводити, щоб їх не включили в (списки на, - "Апостроф") персональні санкції. Адже над російською верхівкою нависла реальна загроза конфіскації вкрадених нею доларів", - розповів він.

Таким чином, вказує Піонтковський, російські олігархи задумалися про можливість "заміни пахана".

"Природно, всі ці люди замислюються: навіщо нам це потрібно, хто нас до цього привів, чи варто ще на шість років залишати цю людину (Путіна, - "Апостроф") нашим паханом або варто вибрати іншого пахана, і тоді, можливо, нам вдасться домовитися з американцями? а поки Путін політично живий, то не буде ніякого виведення військ, а потім можуть говорити про серйозні помилки, допущені товаришем Путіним на українському напрямку", - описав ситуацію політолог.

Він також зазначив, що, фактично, США проголосили всіх російських олігархів злочинцями.

Оголошення всього російського керівництва злочинцями, не тільки військовими злочинцями, котрі скоїли військову агресію, а й звичайними злочинцями - хіба це не тиск? А при найменшій спробі військового тиску з боку Москви, Україні буде негайно надано зброю", - додав Піонтковський.

Наш співрозмовник також підкреслив, що Україна зобов'язана прийняти закон про деокупаціі Донбасу, оскільки поки США активніше захищає позицію України, ніж наша країна.

Читайте також про відсторонення від влади президента США Дональда Трампа і здачу політтехнолога Пола Манафорта в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу" "Трампа позбавили влади з питань України, а в Росії думають про долю Путіна".