RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Спроба утримати контроль: стало відомо, чому Аваков раптом заговорив про план повернення Донбасу

Представлений міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим план по деокупації Донбасу швидше за все є піаром і спробою зберегти сферу впливу в зоні конфлікту.

Про це "Апострофу" заявили політолог Петро Олещук і військовий експерт Олег Жданов.

Олещук впевнений, що у Авакова немає реально працюючого плану. Також не ведеться мова про силовий варіант. Якби він і розглядався, то потай, щоб не давати противнику сигнал про необхідність підготовки.

"Більше того, максимально намагаються запевнити противника у власному миролюбстві та відсутності подібних планів. Але оскільки про це всюди говорять, крім як піар, такі розмови розглядати складно", - зазначив він.

У той же час Жданов упевнений, що заяви міністра свідчать про боротьбу за вплив в зоні конфлікту.

Експерт пояснив, що після переходу від АТО (антитерористичної операції) до ООС (Операції Об'єднаних сил) управління операцією на Донбасі перейшло до президента.

"Це стосується і силових структур, включаючи МВС, Нацполіцію та Нацгвардію. Аваков недарма ж їздив туди з візитом (5 травня Арсен Аваков відвідав Станицю Луганську, - "Апостроф"), щоб переконатися, що все контролюється військовими, а значить – президентом. Якщо Аваков дійсно напише план і його гіпотетично затвердить президент, глава МВС буде курирувати Об'єднаний штаб, нібито впроваджуючи цей план в дію. Але думаю, що президент на це, звичайно, не піде", - пояснив Жданов.

Детальніше про ситуацію на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Ватажки ДНР в жалобі та несуть втрати: що відбувається на Донбасі.