RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як Україна може звільнити своїх моряків з російського полону: названо спосіб

Для повернення захоплених російськими прикордонниками моряків Україні потрібно сподіватися тільки на обмін, і тиснути на РФ за допомогою міжнародних партнерів.

Про це "Апострофу" розповів експерт з питань міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

На його думку, спершу потрібно почати переговори, потім запропонувати росіянам щось зі свого боку, оскільки Росія не віддасть Україні полонених просто так.

"Швидше за все, вони будуть максимально розкручувати це питання як в своїх пропагандистських цілях, так і для того, щоб вибити політичні поступки", - впевнений він.

"Головне - сформувати нормальну політику і грамотно натиснути на Росію за допомогою наших західних партнерів, і потім домогтися якогось обміну або хоча б звільнення частини наших моряків. Це - єдиний варіант, який зараз у нас є", - підкреслив експерт.

Куса допустив, що можна спробувати тиснути на Росію, але Кремль навряд чи піде на поступки, враховуючи досвід з іншими політв'язнями. В такому випадку можна використовуватися тиск в комбінації з переговорами і взаємними компромісами.

"При цьому потрібно лобіювати посилення санкцій відносно Росії і перехоплювати цей дискурс на себе, щоб постійно тримати його в тонусі... А поки медіа-увагу ще зосереджено на цей інцидент і його наслідки, Україна повинна очолити грамотну медіа-кампанію в європейських столицях і лобіювати посилення санкцій, у тому числі з боку США", - зазначив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Є тільки один варіант: як Україні повернути моряків з російського полону.