RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Генерал озвучив план "доставки" Януковича до України: Кремль може визнати його своїм

Екс-президента України Віктора Януковича, якого суд засудив до 13 років позбавлення волі, можливо силою доставити в Україну для відбування покарання.

Про це повідомляє Еспресо.TV, посилаючись на слова колишнього заступника голови Служби безпеки України, генерал-майор Віктора Ягуна.

За його словами, Янукович буде відбувати покарання в Україні лише завдяки двом важливим факторам.

"Єдина можливість якось вирвати його звідти - це проведення спецоперації", - зазначив він і підкреслив, що для цього потрібен "політичний дух". Під "політичним духом" Ягуней розуміє відповідне "бажання керівництва держави", а також готовність "взяти на себе відповідальність" в разі провалу.

"Я знаю, що дуже багато раз хлопці піднімали питання, що вони могли б провести якісь спецоперації і не обов'язково визнавати, що вони зроблені нами. Але, разом з тим, потрібна політична воля, а все інше можна додати. У нас не настільки гірше хлопці, ніж в тому ж Ізраїлі або в Штатах... Є небезпека, що ця операція може провалитися. А у нас дуже багато людей хочуть будувати державу в білих рукавичках, з чистою совістю і залишитися в історії якщо не миротворцями, то як мінімум переможцями. А тут є небезпека, що такі операц і не завжди можуть проходити гладко і чисто", - пояснив екс-глава СБУ.

Також він зазначив, що для того, щоб не видавати Януковича українській стороні в порядку екстрадиції Російська Федерація може оголосити його "громадянином Росії".

"Скажуть:" Він давно вже громадянин РФ, а ми громадян своїх не видаємо"... Все. Тема закрилася", - додав генерал.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо обговорюють ситуацію винесення вироку екс-президенту України Віктору Януковичу. Однак недосконалість законодавства про заочний засудженні може стати головною перешкодою для притягнення до відповідальності екс-президента Віктора Януковича.