RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Прийняти не можна відмовити: Німеччина готує неприємний сюрприз Україні на саміті НАТО

Німеччина має намір наполягати на відстроченні вступу України до НАТО через побоювання, що цей крок може призвести до війни альянсу з Росією.

Про це повідомило джерело The telegraph у НАТО.

Читайте також:Стартова заявка має бути тут: депутат Європарламенту щодо важливості саміту НАТО у Вільнюсі для України

За його словами, Берлін скористається щорічним самітом НАТО у Вільнюсі на цьому тижні, щоб закликати інших зосередитися на гарантіях безпеки, а не на пропозиціях щодо членства, щоб допомогти Україні захистити себе без вступу до альянсу.

"Берлін стримано ставиться до перспективи запропонувати негайне членство. Йому потрібен процес та час для розробки гарантій, які по суті заблокують членство. Берлін не хоче, щоб Володимир Путін потенційно тестував статтю 5", - наголосило джерело видання.

Відповідно до пункту статті 5 альянсу НАТО, будь-яка держава-член, яка зазнала нападу зовнішнього агресора, має право вимагати військового втручання від інших союзників.

Видання нагадує, що підтримуючи побоювання Німеччини, Джо Байден сказав, що хоче уникнути ситуації, коли "ми всі перебуваємо у стані війни, ми перебуваємо у стані війни з Росією".

Його радник із національної безпеки Джейк Салліван сказав: "Ми не прагнемо розпочати Третю світову війну. Україна не приєднається до НАТО після цього саміту".

Путін часто заявляв, що розширення НАТО до кордонів Росії протягом останніх двох десятиліть стало ключовим чинником у його вирішенні вторгнутися до України. З того часу російський президент погрожував застосуванням ядерної зброї у війні, що викликало побоювання ескалації у західних країнах.

Нагадаємо, Байден раніше заявляв, що Україна не готова вступити до НАТО, зараз серед війни з російськими окупантами, але Сполучені Штати Америки нададуть їй такі гарантії безпеки, як Ізраїлю.

Вас може зацікавити:

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

Віце-спікер парламенту Великобританії закликав прокласти шлях членства України в НАТО у Вільнюсі

Ми дамо вам сигнал: у НАТО зробили заяву про липневий саміт та Україну