RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Путін передав "привіт" Євросоюзу: Боррель показав фото з укриття у Києві

Представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, який прибув до Києва 6 лютого, зустрів ранок 7 лютого в укритті у Києві через масовану ракетну атаку по Україні.

Про це він написав у соцмережі "Х".

"Починаю свій ранок в укритті, коли по всьому Києву лунають сигнали повітряної тривоги. Це щоденна реальність відважного українського народу, відколи Росія розпочала свою незаконну агресію", – йдеться у повідомленні

До свого допису він також додав фото з укриття. Після відбою повітряної тривоги, він виступив у Верховній Раді з промовою.

Читайте також: "ЄС працює на всіх фронтах": всі подробиці візиту Борреля до України

Нагадаємо, це вже четвертий візит високопосадовця ЄС до України із початку повномасштабного російського вторгнення. Він їхав до Києва через Варшаву, де робив зупинку аби поспілкуватися із польськими посадовцями та глибше зрозуміти ситуацію, яка відбувається в Україні.

Жозеп Боррель провів консультації із представниками польського МЗС та Міноборони, щоб з'ясувати, якої допомоги зараз найбільше потребує Київ. Йшлося про допомогу військову, а також фінансову, що необхідна для відновлення України.

Під час спілкування усі дійшли висновку, що допомога Україні потрібна якомога швидше, адже українські військові зараз воюють не лише за свою країну, але за спокій усієї Європи.

Нагадаємо, на початку лютого усі 27 лідерів Євросоюзу домовилися про додатковий пакет підтримки України в розмірі 50 мільярдів євро.

  • Вас може зацікавити:

Підуть на потреби України: в ЄС досягли угоди щодо використання заморожених грошей РФ

ЄС випустить понад мільйон снарядів за рік: скільки отримає Україна

В ЄС назвали дату початку переговорів з Україною про вступ