RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Які ще потрібні аргументи?" Туск різко звернувся до Конгресу США після удару по Одесі

Після трагічних подій в Одесі прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звернувся до спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона із закликом прискорити голосування за надання військової допомоги Україні.

Відповідну заяву Туск опублікував у соціальній мережі.

Польський прем'єр наголосив на необхідності невідкладних заходів у зв'язку з насильницькими діями, вчиненими російськими силами в українському місті.

Читайте також: Польща може закрити кордон із Україною: нова заява Туска

"Жахливі події в Одесі вимагають від нас рішучих заходів у відповідь. Світу необхідно чітко заявити, що такі акти агресії не залишаться безкарними", - заявив Туск.

Він закликав Джонсона та Конгрес США "подивитися на Одесу" та визнати невідкладність надання Україні коштів для самооборони.

У своїй заяві Туск висловив глибоке занепокоєння з приводу ескалації конфлікту на сході України, яка, за його словами, "вийшла за межі будь-яких розумних меж".

Він засудив російську окупацію Криму та підтримку сепаратистів на сході України, наголосивши, що "дії Росії становлять пряму загрозу європейській безпеці та стабільності".

Раніше ми повідомляли про те, що у Конгресі зробили попередження про наслідки, які можуть виникнути у разі зменшення чи припинення військової допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $300 млн: що туди увійшло, окрім ракет для HIMARS

Байден передбачив $60 млрд для України: стали відомі деталі

Зважують "за та проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні