RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Новий скандал навколо виборів: з ким таємно зустрічалася Тимошенко

Згідно з журналістським розслідуванням кандидат в президенти і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко перед виборами неодноразово відвідувала міністерство внутрішніх справ і зустрічалася з його головою Арсеном Аваковим.

Про це пишуть журналісти програми "Схеми" на "Радіо Свобода".

Так, в суботу, 16 березня, - в день акції, організованої "Нацкорпусом" і "Нацдружинами" - журналісти помітили Mercedes і автомобіль супроводу Тимошенко, які проїхали на територію МВС. При цьому видання відзначає, що політика пропустили без будь-якої перевірки, в той час як інших - перевіряли з собаками.

Тимошенко перебувала в будівлі МВС близько години. За словами журналістів, машини лідера "Батьківщини" в такому ж складі виїхали з території відомства. На передньому сидінні знімальна група помітила саму Тимошенко.

У коментарі журналістам "Схем" сама Тимошенко заявила, що зустріч була "присвячена тільки чесним виборам".

"Чинний президент думає, що він може купити вибори - не вийде. Вибори він не купить", - сказала Тимошенко.

На уточнення, як її приватні розмови з Аваковим допоможуть чесним виборам, вона заявила, що "подала дві заяви на ім'я Арсена Авакова про вчинення злочину. І кожен раз я спілкувалася на цю тему, щоб передати ці заяви, передати докази".

При цьому журналісти зауважують, що публічно заяви про злочин політик передавала в МВС ще в лютому.

Також Тимошенко ухилилася від відповіді про долю Авакова в разі її перемоги.

"Ми забобонні всі, так? Ми віримо в те, що будь-які переговори треба вести тільки після перемоги. І взагалі мені здається, що в правильній моральної політиці не потрібні якісь домовленості, якісь кулуарні речі. Треба просто знати, що кожен робить свої справи, і я сьогодні дякую міністру внутрішніх справ", - відповіла Тимошенко.

Сам Аваков заявив журналістам, що як міністр він "спілкується майже з усіма кандидатами".

"Тимошенко як кандидат в президенти в останні місяці неодноразово відвідувала МВС. Вона подавала заяви про порушення, давала свідчення у справах, брала участь в слідчих діях, зверталася про надання особистої охорони тощо. У тому числі вона зустрічалася з міністром внутрішніх справ", - зазначив Аваков.

У свою чергу, питання про збереження своєї посади він вважає такими, що виходять за межі компетенції президента.

"Які там будуть прізвища - буде вирішувати нова коаліція. Щодо висловлювань Тимошенко, то вона тільки підтримала позицію МВС щодо забезпечення законності виборів і недопущення фальсифікацій, і це абсолютно адекватна реакція кандидата, який прагне отримати чесну і легітимну перемогу", - заявив міністр внутрішніх справ.

У той же час журналісти відзначають, що внутрішні протиріччя між СБУ і Генпрокуратурою з МВС і Нацполіцією все частіше помітні зовні.

"Причина цього - політика. Тому і загострення перед виборами - прогнозоване. Служба безпеки і Генеральна прокуратура - це вертикаль глави держави, креатури президента Петра Порошенка, які грають на його стороні. По іншу сторону - МВС і підпорядкована йому Нацполіція. Партнер Порошенко по коаліції Арсен Аваков, схоже, вже давно грає свою гру, самостійну від президента. І на цих виборах він як політик, очевидно, зробив ставку не на нього - а на інших лідерів президентських перегонів", - заявляють журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", 20 березня на автодорозі Київ-Чоп, неподалік від міста Дубно, що на Рівненщині, правоохоронці затримали підозрюваного в масовому підкупі виборців для виборів президента.