RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Всі знали: на Заході розповіли, як готувалися до нападу Путіна на Україну

Український уряд і ряд західних експертів в 2014 році знали про те, що якщо Угода про асоціацію з ЄС буде підписана, Кремль почне атаку на Україну.

Про це розповів "Апострофу" експерт Американської ради із зовнішньої політики (AFPC) Стівен Бланк.

Відповідаючи на питання про те, чи була для нього несподіванкою окупація Криму та війна в Україні, він заявив, що про майбутню атаку знали багато, але в США це не було думкою більшості.

"Наш офіс багато працює з українським урядом та суспільством. У жовтні 2013 року ми зустрічалися з представниками Верховної Ради. У той час ще обговорювали Угоду про асоціацію з ЄС. Тоді я сказав людям, що хотів би підписання угоди, але Росія нападе, якщо її підписати. І мені сказали, що так думають і в уряді. Інакше кажучи, Путін сказав Януковичу: "Якщо ви підпишете цю угоду, ми нападемо", - говорить Бланк.

"Тому я зовсім не був здивований. Я здивований, що були здивовані уряд США і інші. Однак це наслідок поганої політики і поганої розвідки", - додає експерт.

Детальніше про агресію Росії в Україні і перспективи конфлікту читайте в матеріалі "Апострофа": Є способи змусити Росію забратися з України.