RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Допоможи собі сам: Україні порадили відвикати від опіки Заходу

Україні необхідно проводити важливі реформи, щоб мати можливість вирішувати свої проблеми і захищатися від російської агресії самостійно.

Про це "Апострофу" розповів британський журналіст Едвард Лукас.

За його словами, головні зміни, які повинні відбутися в Україні, необхідно проводити самим українцям.

"Україна має звикнутися із позицією, що вона має допомогти собі сама. Ми не можемо любити Україну сильніше, ніж самі українці. Основне, що повинно бути зроблено в Україні, мають зробити українці. МВФ надав фінансову допомогу, і Україна пройшла через дуже важкий період 2014 року. Треба продовжувати реформи у енергетичному секторі, критично важливими є зміни державного управління і судочинства. Треба заохочувати позику, аби були інвестиції в бізнес. Військова допомога із США – дуже необхідна", - зазначає Лукас.

У той же час, журналіст негативно оцінив повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Скандальне повернення Росії до ПАРЄ було на рідкість поганим рішенням. Тепер ми маємо відновитися від шкоди, яку зазнали. Я вважаю, що західні країни мали б вийти з Ради Європи після повернення туди Росії. Зараз надзвичайно розхитані Німеччина і Франція, Британія і Америка. Тож я навіть не знаю, чим зараз є Захід. Тому Україні треба вирішувати свої проблеми самостійно", - резюмував він.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Едвардом Лукасом: Україні пора усвідомити, що вона повинна допомогти собі сама.