RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Пентагоні представили нову оборонну стратегію США: що відомо

Міністерство оборони Сполучених Штатів представило свою нову оборонну стратегію. У ній Росію, яка веде війну в Україні, внесено до переліку постійних ризиків в основних сферах, зокрема, в ядерній.

Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін.

Читайте також: Загроза застосування РФ ядерної зброї: США попередили Путіна про наслідки

Говорячи про ризики, які несе Росія, голова американського оборонного відомства наголосив, що Москва зневажає незалежність своїх сусідів та силою прагне нав’язати зміни кордонів з метою відновлення імперської сфери впливу.

"Великий досвід територіальної агресії Росії включає ескалацію її жорстокої, неспровокованої війни проти України. Хоча політичні та військові дії її лідерів, спрямовані на розкол НАТО, мали драматичний результат, мета залишається. Росія представляє серйозні, постійні ризики в ключових сферах. До них належать ядерні загрози для батьківщини та союзників і партнерів США; загрози крилатих ракет великої дальності; кібернетичні та інформаційні операції; контркосмічні загрози; хімічна та біологічна зброя; підводна війна; і широкі кампанії в сірій зоні, спрямовані, зокрема, проти демократій", - зауважив Ллойд.

Він наголосив, що РФ включила це у загальну стратегію, яка подібно до Китаю, спрямована на використання переваг у географії та часі, підкріплених поєднанням загроз для США, союзників і партнерів.

Глава Пентагону озвучив ще один виклик - стримування Китаю.

"Як зазначено у стратегії - КНР є єдиною країною-суперником на Землі як з бажанням переробити світопорядок, але й зі зростаючими силами зробити це", - сказав він.

Пріоритети стратегії:

  • захист США з урахуванням наростаючої загрози з боку КНР;
  • стримування стратегічних нападів на США, союзників й партнерів;
  • стримування агресії та готовність взяти гору у конфлікті у разі необхідності, при цьому пріоритет - виклик КНР в Індо-Тихоокеанському регіоні, далі - виклик Росії у Європі;
  • утворення стійких Об’єднаних сил та оборонної екосистеми.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін продовжує вести повномасштабну війну в Україні, він не зацікавлений у переговорах щодо її завершення. Диктатор не відмовився від "максималістських" цілей стосовно нашої країни.