RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні вказали на страх влади перед достроковими виборами

Колишній заступник генерального прокурора України, юрист Віталій Касько вважає, що якби влада була впевнена у правильності своєї політики, в країні провели б дострокові вибори.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Давайте запитаємо в людей, чи подобається їм парламент, який є зараз, чи подобається їм та політика, яка зараз відбувається. Якщо ні, то, напевно, потрібні. Мене як громадянина категорично не влаштовує те, що зараз відбувається", - говорить Касько .

При цьому він зазначає, що політики, які не виправдали очікувань і не виконали обіцянки повинні дати людям можливість обрати інших лідерів.

"Я вважаю, що "політична еліта", яка не виконала своїх обіцянок, яка не готова змінювати країну, має дати людям можливість визначитися, чи хочуть вони її зміни, але не чекати весь час, який відведено для роботи парламенту, щоб люди вже остаточно розчарувалися в тому, що відбувається і, можливо, вдавалися до якихось неконституційних, неправових, але більш дієвих на практиці методів", - говорить юрист.

Також Касько зазначає, що впевнена в собі влада підтримала б ідею проведення дострокових виборів.

"У нормальній демократичній державі, якщо влада хоче переконатися в тому, чи підтримують її, вона проведе дострокові вибори і підтвердить, якщо вона в собі впевнена, що люди її підтримають. У такому суспільстві влада не боїться підтвердити свою легітимність. Якщо влада боїться цього і наполягає, що ці дострокові вибори нікому не потрібні, значить, питання з підтримкою суспільства у влади стоїть досить гостро", - вважає він.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": Для зрушень у низці сфер достатньо, щоб Порошенко не втручався, але він у цьому не зацікавлений - Віталій Касько.