RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Богдан і Зеленський відповіли на розслідування про зустріч з відомим мафіозі

Офіс президента України спростував інформацію про зустріч в США Володимира Зеленського підприємцем Семом Кісліним, який відомий широкими зв'язками в кримінальному світі в різних країнах, в тому числі в Росії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Інформація про зустріч, надана російським виданням The Insider разом з українською програмою "Схеми", є фейком", - йдеться в заяві ОПУ.

При цьому "Радіо Свобода" звернуло увагу, що в тексті відповіді не йдеться про участь Андрія Богдана у зустрічі. Також підкреслюється, що в розслідуванні не було твердження про окрему зустріч Зеленського з Кісліним. В районі готелю "Паркер" відбулися дві зустрічі: безпосередньо в готелі і в сусідньому ресторані "Російська чайна". У першій брав участь сам Зеленський і кілька десятків людей. На другий, як відзначають журналісти, Зеленського на ній представляв керівник ОПУ Андрій Богдан.

Богдан на своїй сторінці в Facebook також опублікував спростування, в якому згадав і дані про те, що він у 2010 році тиснув на суддів.

Відомо, що Сем Кіслін - американський бізнесмен родом з Одеси. ФБР пов'язує його з російським криміналом. Також бізнесмен є соратником екс-мера Нью-Йорка Руді Джуліані, який тепер є адвокатом Трампа.

Кислін володіє в США компанією Trans Commodities, яка торгує металом і добривами і яка фігурувала в кримінальному провадженні в Україні по заволодінню понад 500 млн гривень "Укртрансгазу".

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2019 року Кіслін висупіл на російському ТБ з пропагандою проти тодішнього президента Петра Порошенка.