RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

У Білорусі зупинили розслідування скандальної справи "Білого Легіону"

У Білорусі припинили розслідування скандальної справи "Білого легіону" і кримінальне переслідування його фігурантів.

Про це повідомив слідчий комітет Республіки Білорусь.

"Попереднє розслідування у даній справі завершено. 27 листопада прийнято рішення про припинення кримінального переслідування всіх фігурантів справи так званого "Білого легіону". Ми вважаємо, що цим поставлено крапку. Матеріали направлені прокурору для вивчення і оцінки законності прийнятого рішення", - заявив глава СК РБ Іван Носкевіч.

Справа «Білого легіону» почалась в березні напередодні Дня Волі, до якого опозиція традиційно готувала вуличну акцію. Тоді деяких опозиціонерів звинуватили в підготовці масових заворушень, а також створенні незаконного збройного формування.

Тоді у справі про підготовку масових заворушень проходили 35 осіб. З них 20 звинувачувалися ще й за статтею про незаконне збройне формування.

Серед затриманих виявилися діючі і колишні співробітники прикордонних військ, Збройних сил, МНС і внутрішніх військ. У минулому деякі з них - активісти незареєстрованного спортивно-патріотичного клубу "Білий легіон" (припинив діяльність 15 років тому) і офіційного клубу "Патріот" для підлітків в Бобруйську.

Про те, що справу "Білого легіону" було шито білими нитками раніше писав "Апостроф" в матеріалі Лукашенко шукає "терористів" і готується розстрілювати протестувальників.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: Білорусь