RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Втеча Януковича з Росії: в Україні розповіли, як будуть діяти

Президент-втікач Віктор Янукович навряд чи буде виїжджати на лікування до Ізраїлю, у противному випадку - Україна звертатиметься до країни з вимогою видати підозрюваного.

Про це розповів Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Новое Время".

"Екс-президент Янукович оголошений у розшук за системою Інтерполу, виставлена відповідна картка, але хочу зазначити, що держава Ізраїль не є учасником Інтерполу. Практики міжнародного правового співробітництва між Генпрокуратурою і державою Ізраїль є", - розповів Матіос.

Проте, як повідомив військовий прокурор, він мало вірить, що Янукович покидатиме межі РФ.

"Я дуже смутно вірю в будь-яке переміщення з-за меж резервації, де знаходиться екс-президент України за народженням і походженням, ця екс-резервація - це рівно Ростовська область і якесь невеличке територіальне утворення там, де він проживає під охороною точно не українців, а спецслужб іншої держави. [Це] мені дає підстави думати, що там йому і місце; його нікуди, ніхто й ніколи не буде переміщувати", - переконаний експерт.

Якщо ж переміщення все ж таки відбудеться, Україна вимагатиме екстрадиції президента-втікача.

"Є визначені міжнародно-правові процедури. Якщо відбудеться факт, ми зобов'язані звернутися. Але я не хочу "вангувати" (тобто "бути Вангою"), передбачати чи щось стверджувати. Я не вірю в можливість будь-якого виїзду за межі РФ екс-президента Януковича", - розповів Матіос.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські ЗМІ з посиланням на лікарів повідомили, що Віктора Януковича доставили в клініку в нерухомому стані з підозрою на травму хребта і коліна. Передбачається, що травму він отримав на одному з тенісних кортів в Підмосков'ї. Офіційного підтвердження ця інформація не отримала.