RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Опубліковано ключові докази отримання "відкатів" скандальним екс-депутатом Ради: реакція мережі

У Шевченківському суді Києва вперше показали документи, які свідчать про пряме відношення екс-нардепа Миколи Мартиненка до офшорної фірми Bradcrest Investments, на яку перераховувались відкати з тендерів державного підприємства "Енергоатом".

Відповідні знімки публікувало видання "Радіо Свобода".

За інформаціє слідства, компанія у декількох країнах (Чехія, Швейцарія, Україна) отримувала відкати на українських підрядах "Енергоатому" на загальну суму у 6,5 мільйонів євро (еквівалент 70 мільйонів гривень на момент транзакцій).

У документах, які прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко продемонстрував колегії суддів, прямо зазначено, що екс-депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко є бенефіціарним власником цієї панамської компанії.

У кінці документу стоїть його підпис, а також підпис Павла Скаленка, якого також підозрюють у причетності до заволодіння коштами НАЕК "Енергоатом". У ЗМІ Скаленко також називають "правою рукою" Мартиненка.

У мережі піднялася хвиля коментарів з цього приводу.

"Народний фронт. Арсеній Яценюк", "Молодці. Треба за них голосувати ще", "Наші замнуть!", "Це з флешки?)) Так цим Лещенко розмахував кілька років тому))", "Він на таких поруках, що огого! Гриневич і компанія вже глибоко занепокоїлись", "Картата ковдра повинна допомогти", - в такому дусі коментують користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно адвокат екс-нардепа Миколи Мартиненка Петро Бойко заявив, що фігурування в так званій "справі Мартиненко" матеріалів з "швейцарської флешки" нічим не допоможе НАБУ і прокурорам САП.