З'явилися деталі демаршу українських моряків під час судилища в Москві

Адвокат Ілля Новиков в подробицях розповів, як українські моряки, захоплені під час атаки в Азовському морі, поставили на місце судилище в Москві.

Про це він написав у Facebook.

Так, Роман Мокряк, за яким виносили рішення в першій з шести четвірок моряків, відмовився відповідати на питання судді, вказавши лише персональні данні і рік народження.

"Сцена з допитом Романа Мокряка була на самому початку засідання, коли публіку ще не видалили із залу. Слідом за Романом точно так же відповідали і всі інші в усіх засіданнях. Це був наш спосіб наочно заявити позицію захисту", - розповів адвокат.

Відзначимо, Лефортовський суд Москви продовжив 20 українським морякам з 24 термін арешту до 24 і 26 квітня.

По морякам Віктору Безпальченку, Володимиру Варімезу, Владиславу Костишину і Володимиру Лісовому засідання суду перенесли на 9:00 середи, 16 січня.

Як повідомляв "Апостроф", 14 січня адвокат одного з полонених повідомив, що слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів і ЗМІ судове засідання по продовженню терміну арешту українським морякам, захопленим у Керченської протоки.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що йшла з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдового буксира "Яни Капу".

Раніше в Росії заговорили про обмін взятих в полон українських моряків.

Детальніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.