RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Суд над Крисіним: одіозний адвокат тітушковода пішов на хитрість

Новий адвокат "тітушки" Юрія Крисіна, обвинуваченого в злочинах проти активістів Євромайдану, заявив відвід судді Дарницького райсуду Києва Ользі Просаловій на підставі того, що він навчався з нею в одній школі.

Про це повідомляє УНІАН.

На початку засідання суду стало відомо, що у Крисіна, на додаток до Євгена Солодка і Тетяни Гнатюк, з'явився новий адвокат - Валентин Рибін, відомий також як захисник у справі Савченко-Рубана, а також громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків на Донбасі.

Рибін на початку судового засідання заявив про відвід судді на підставі того, що він навчався разом з нею в одній з київських шкіл.

"Підстава заяви відводу - наше з вами особисте знайомство під час навчання в школі, а тому, з метою недопущення спотворення будь-яких відомостей про вас, я вважаю, що моя заява є мотивованою", - сказав Рибін.

Він також додав, що його шкільне знайомство з суддею може сприйматися суспільством та журналістами як упереджена дія через особисті стосунки. Рибін також додав, що він навчався з суддею в четвертій київській школі в Пущі-Водиці, але Просалова на рік старша.

Прокурор у справі Володимир Приходько в коментарі журналістам заявив, що такий відвід - це ніщо інше, як спроба затягнути справу.

"Я вважаю, що ці дії спрямовані на затягування справи, щоб в справу увійшов новий суддя і почав спочатку, з підготовчого судового засідання. Тому ми, звичайно, будемо заперечувати проти цього відводу, оскільки навчання в одній школі - це не підстава сумніватися в об'єктивності судді. Ми всі вчилися в школах і вузах, живемо в одному місті, і це не може впливати на рішення судді", - сказав прокурор.

Після того, як система розподілу справ визначить суддю, який розглядатиме відведення судді Просалової, відбудеться судове засідання, де буде вирішено питання про відвід.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в червні 2018 року лідера тітушек Юрія Крисіна, звинуваченого в причетності до вбивства журналіста на Майдані, засудили до п'яти років позбавлення волі.