RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Дерибан по-крупному: мережі обурило таємне рішення влади по ТЕЦ

Кабінет міністрів України на засіданні 22 травня передав Калушську теплоелектроцентраль (ТЕЦ) в комунальну власність.

Про це повідомляє представник президента в Кабміні Андрій Герус в Facebook.

За словами Геруса, на минулому непрозорому засіданні уряду прийняли рішення про виведення Калушської ТЕЦ з державної власності в комунальну власність Калуша з виділенням державної допомоги.

Він також підкреслює, що міністр енергетики Ігор Насалик раніше був мером цього міста. Крім того, ця ТЕЦ є фактично єдиним об'єктом генерації і покупцем вугілля на заході України, який не належить ДТЕК.

"Економічна доцільність такої безкоштовної передачі вельми сумнівна. І цілком імовірно, що наступним кроком буде передача цього об'єкта в приватні руки за безкоштовно (псевдо-концесія або інша схема). Я думаю, після оголошеної заяви про відставку" виносити "державну власність, та ще і таким таємним непрозорим способом, не є дуже хорошою практикою, зокрема з точки зору довіри суспільства до таких рішень ", - додав Герус.

Раніше, в листопаді 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував передати державні ТЕЦ місцевій владі після того, як в декількох містах був зірваний старт опалювального сезону. Пізніше прем'єр зазначив, що місцева влада готова взяти 4 ТЕЦ в комунальну власність. При цьому Калуської ТЕЦ в тому переліку не було.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка ", названа дата можливої відставки Кабміну Гройсмана.