RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандал з "викраденням" Чауса: адвокат відповів на ключові питання

Адвокат екс-судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого "викрали" в Молдові і знайшли на території України, Ростислав Кравець відповів на ключові питання у справі судді.

Про це адвокат розповів в своєму Youtube.

Стан здоров'я

"Що я можу сказати, в якому стані він перебуває. Вигляд у нього м'яко кажучи втомлений. Зараз йому надається професійна медична допомога, яка, на мій погляд, необхідна. У нього взяли аналізи, які покажуть, чи вводили йому якісь препарати.

Ми підготували клопотання на Офіс генпрокурора по зміні підслідності справи НАБУ. У Миколи Чауса зараз два статуси: підозрюваний у справі НАБУ і потерпілий у справі його викрадення. В даний момент він не є затриманим.

Особа, яка намагалася вручити Чаусу хабар, була призначена на високу посаду в НАБУ. Тому вважаю, що справу повинно розслідувати будь-яке інше відомство, крім НАБУ".

Місцезнаходження

"Я вважаю, що він знаходився в Україні. Більше я сказати не можу. З метою забезпечення безпеки розголошувати цю інформацію не варто".

Яким чином потрапив в Україну

"Це цілий детективний серіал, який можна буде продавати Голлівуду. Але подробиць не можу сказати".

Чому Чаус був в голому вигляді і без взуття?

"Деталей розкрити не можу, але це не було знущання над Чаусом".

Коли буде обрано запобіжний захід?

Запобіжний захід обиратимуть 4 серпня. Поки точно невідомо, в якому суді буде проходити засідання, однак розглядаються Шевченківський, Печерський і Вищий антикорупційний суд. "Правоохоронним органам передавайте великий привіт. Якщо вони будуть діяти таким надалі чином, їм буде дуже погано".

Також читайте наш матеріал: Чаус розбрату: між Зеленським і Порошенком