RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Спалив всю контору: новий ватажок ЛНР на росТБ визнав зв'язок Кремля з бойовиками Донбасу

Новий ватажок незаконного збройного формування "ЛНР" Леонід Пасічник в ефірі телеканалу "Россия 24" подякував за підтримку президента РФ Володимира Путіна і його помічника Владислава Суркова.

Про це повідомляє журналіст Роман Цимбалюк.

"В рамках реалізації Мінських угод ми тісно співпрацюємо з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Хотілося б висловити подяку керівництву РФ, безпосередньо президенту Володимиру Путіну, за послідовну роботу, спрямовану на припинення війни на територіях наших республік", - заявив Пасічник.

Також він заявив про важливість виконання Мінських угод, а також про свої наміри розвивати відносини з бойовиками "ДНР", які і допомогли йому зайняти місце ватажка Ігоря Плотницького. Переворот в Луганську він назвав "ліквідацією українських підривних груп противника".

Цимбалюк говорить, що виступ в ефірі росТБ Пасічника говорить про те, що Кремль почав виводити його на "міжнародну арену".

"Товариш молодець: сам не помітив як спалив всю контору і насамперед подякував своїм начальникам Путіну і Суркову. За старою російською традицією почав з демонстрації лояльності. Сподівається, що йому це допоможе, хоча Плотницький свого часу обклеїв весь окупований Луганськ плакатами з обличчам президента РФ, але поїхав жити під Москву", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, раніше Пасічник вже визнавався в своїх зв'язках з Сурковим.

Також читайте на "Апострофі" матеріал про ймовірні перестановки в керівництві бойовиків "ДНР": Чотири кандидати у ватажки ДНР: що кажуть в Донецьку про відхід Захарченка.