RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українці себе вбивають: Супрун виступила з жорсткою ініціативою з продажу ліків без рецепта

Міністерства охорони здоров'я України розробляє закон, щоб уберегти українців від неконтрольованого прийому антибіотиків.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на слова в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Держлікслужба на прохання Міністерства охорони здоров'я розробляє зміни до закону, щоб збільшити розміри штрафів та ввести кримінальне покарання за продаж ліків без рецепта. На сьогодні за це порушення аптеку можуть тільки оштрафувати на 120 гривень.

"Через те, що багато років користувалися антибіотиками неправильно, зараз дуже багато туберкульозу або інших хвороб, які вже не можуть лікуватися тими ж антибіотиками, тому що вже є резистентність (стійкість) до них", - заявила Супрун.

Вона нагадала, що на засіданні Кабміну прийняли стратегію для боротьби саме зі стійкістю до антибіотиків.

"Краще, щоб люди не могли мати такий вільний доступ, адже в більшості випадків не потрібно лікуватися антибіотиками, коли є вірусне захворювання... І ми повинні звузити причини, чому ми користуємося ними", - підкреслила чиновниця.

Як повідомляв "Апостроф", всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список глобальних загроз здоров'ю людей в 2019 році: в нього вперше потрапив відмова від щеплень.