RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Угорщині виступили з небезпечною заявою про автономію Закарпаття

Лідер угорської партії "Йоббік" Томаш Шнайдер приїхав в Закарпатті та заявив про підтримку "автономії регіону" від Києва.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net, посилаючись на слова Шнайдера під час приватного візиту на Берегівщину.

Як сказав Шнайдер, в довгостроковій перспективі "хорошим рішенням було б, якби Закарпаття отримало автономію, щоб вирішувати важливі питання відразу на місці, а не чекати, коли прийде чергове рішення від Києва".

"Шнайдер наголосив на необхідності саме територіальної автономії Закарпаття, яка повинна передбачати також економічну автономію, нібито, щоб гроші, зароблені на Закарпатті, залишалися в регіоні, а не йшли в Київ", - йдеться в повідомленні.

Також відзначають, що за підсумками 2017 року Закарпатська область на 73% була дотаційною, "тому слова угорського політика виглядають відвертим популізмом".

Як повідомляв "Апостроф", надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкеню заявив, що не бачить нічого поганого в автономії, а угорці Закарпаття не піднімають це питання, враховуючи військовий конфлікт на Донбасі.

У той же час влада України відповіла йому, що Кешкеню своєю заявою про автономію на Закарпатті перевищує свої повноваження.