RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У мережі раптово спливла давня заява хору Верьовки про дружбу з Росією: відео

Після скандального виступу в номері "Кварталу 95" Національного хору України імені Верьовки в мережі з'явилося відео з артистами, зняте в 2014 році.

Запис було опубліковано на каналі "Сила Слова" на YouTube.

На відео не вказано, коли саме воно було зроблено. Ряд ЗМІ подав його як свіже, що викликало в соцмережах нову хвилю гніву на адресу артистів. На записі учасники хору говорять про агресію Росії в Україні.

"Чому повинні наші країни воювати для мене велика загадка", "Нема ніякої агресії", "Брудні ігри політиків намагаються посварити людей", "Ми були друзями (з Росією - ред) і будемо друзями", - говорять артисти.

Один з учасників хору Олег Юнєєв на питання про те, що це за відео, відповів в Facebook: "Так, це було знято в 14-тому році".

Пізніше в соцмережах з'ясували, що ролик був опублікований 5 березня.

"Відео від березня 2014 року. Комусь дуже хочеться розмазати хор? Вони й самі вже замазались кріпко, це ж треба за 30 тисяч, анологія з 30 срібними", "Березень 2014 року, але честі це їм не робить", - пишуть коментатори.

Також в мережі звернули увагу, що на відео серед учасників хору - попередній їх художній керівник, Анатолій Авдієвський, який помер 24 березня 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", після скандалу гендиректор і художній керівник хору Верьовки Зіновій Корінець прокоментував участь артистів в номері "Кварталу 95" про підпал будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої. Також він розповів про погрози від невідомих.