RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Серйозна нестиковка: в мережу злили переписку фігурантки справи Шеремета напередодні вибуху, фото

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета, волонтера і військового медика Юлії Кузьменко, Владислав Добош оприлюднив листування своєї підзахисної напередодні вибуху, яке ставить під сумнів пред'явлені їй обвинувачення.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Пам'ятаєте, як на прес-конференції якийсь генерал з кам'яним обличчям віщав про те, що телефон Юлі 19.07.2016 року з 19-ти був неактивним, що для неї не характерно. Додаю скріни з фейсбук меседжер Юлі, де вона листується зі своєю подругою з 20.37 до 20.50, 19.07.2016 року. до речі, в месенджері фейсбук неможливо змінити дату і час (це для невіруючих)", - пише Добош.

Адвокат також заявив, що Кузьменко познайомилася з трьома іншими підозрюваними у справі, подружжям Грищенко і медсестрою Яною Дугарь, вже після вбивства Шеремета.

"Юля Кузьменко, Яну Дугарь перший раз побачила та познайомилася при обшуку у Грищенко Ірини (Пуми) десь півтора-два місяці тому. Поліція знає коли точно було, може перевірити. Тобто в вересень-жовтень 2019 року. Доречі з сім'єю Грищенків (Пумою та Бучею) Юля познайомилася лише рік тому, на скільки пам'ятає літо 2018 року. Антоненко А.С.(Ріфмастер) взагалі незнайомий з Дугарь Яною. Юля Кузьменко познайомилася з Ріфмастером в 16 році точно місяць не пам'ятає, але було холодно, коли стала свідком ДТП при якому таксист збив дружину та дитину Ріфмастера, вона про це написала в фейсбук і через деякий час в месенджерах їй написав якиїсь Антоненко, сказав що то була його дружина та дитина і чи зможе вона виступити свідком",- пише він.

За його словами, Кузьменко лише в поліції побачила вперше Антоненко, пізніше вони ще кілька разів зустрілися по волонтерській роботі.

За словами Добоша, ці свідчення будуть викладені в протоколі допиту як Кузьменко, так і свідків.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Печерський районний суд обрав запобіжний захід для волонтера і медика Юлії Кузьменко, яка звинувачується в тому, що саме вона прикріпила вибуховий пристрій до автомобіля вбитого журналіста Павла Шеремета. Суд призначив Кузьменко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці - до 8 лютого

Також читайте про резонансну справу в матеріалі "Апострофа": Сакральні жертви: що не так з головною версією вбивства Павла Шеремета.