RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Надзвичайний стан в Чернівцях: до чого приготуватися жителям Буковини

Стало відомо, що на практиці означатиме введення в Чернівецькій області надзвичайного стану через коронавірус, про що раніше повідомив місцевий губернатор Сергій Осадчук.

Про це він сказав у відеозверненні.

Осадчук запропонував людям поглянути на ситуацію, яка розгортається в європейських країнах.

"Ми можемо вчитися на чужих помилках, ми повинні застосовувати чинну нормативну базу в Україні і зробити всі відповідальні кроки, щоб унеможливити поширення", - зазначив він.

Губернатор Осадчук заявив, що режим надзвичайного стану вводиться з 14 березня по 3 квітня.

Найважливішим в даному випадку, за словами чиновника, є самоізоляція. Тому він переконливо попросив місцевих жителів по можливості працювати вдома, уникати масового скупчення людей.

Всі садки, школи і вузи регіону були закриті раніше, а зараз в Чернівецькій області припинять роботу всі ринки, торгові та розважальні центри, будівельні та інші гіпермаркети.

Виняток буде зроблено лише для продуктових секторів і, звичайно ж, продовжать роботу аптеки і поліклініки.

Нагадаємо, що станом на п'ятницю, 13 березня, коронавірус зафіксували в двох областях України - Чернівецькій і Житомирській.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в Україні померла заражена коронавірусом 71-річна пенсіонерка з Житомирської області. Вона повернулася з Польщі та з 3 березня відчувала симптоми коронавірусу, але до лікарів звернулася лише 12 березня.

Також, в Італії від коронавірусу померла перша українка Раїса Малишева.