RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​У Радомишлі попрощалися з першою жертвою коронавірусу в Україні: трагічні подробиці церемонії

У суботу, 14 березня, в місті Радомишль Житомирської пройшли похорони 71-річної жінки, яка померла від коронавірусу.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ" з посиланням на слова Радомишльського міського голови Володимира Тетерського.

Церемонія прощання з пенсіонеркою пройшла без родичів. Зараз вони знаходяться в ізоляції вдома і не змогли брати участь в похоронах. У місцевій адміністрації відзначили, що близькі з розумінням поставилися до ситуації.

"Жінку сьогодні поховали на центральному кладовищі Радомишля. Ми виконали всі рекомендації, які отримали від управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації", - сказав Тетерський.

За його словами, під час похорону були присутні тільки працівники, які обслуговують процес поховання. Друзів і знайомих померлої не було.

Нагадаємо, коронавірус діагностували у жінки 1949 року народження. Вона повернулася з Польщі, після чого гостювала у родичів у Львові. Її госпіталізували 12 березня, а симптоми хвороби проявилися ще 3 березня.

Хвора жінка була підключена до апарату штучної вентиляції легенів. Проте 13 березня пенсіонерка померла в лікарні.

У Радомишлі Житомирської області ще п'ять осіб звернулися до медиків зі скаргами на високу температуру і нежить - вони раніше контактували з хворою на COVID-19.

У той же час в місті 13 березня екстрено провели дезінфекцію. Зокрема, в церкві, яку відвідувала хвора, і на вокзалі.

Як повідомляв "Апостроф", в Радомишлі Житомирської області не працюють ринки і не їздить громадський транспорт. Такі заходи ввели після того, як в місті зафіксували випадок зараження коронавірусом.