RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Пропажа секретних документів по есмінцю Defender: в Лондоні знайшли "стрілочника"

В англійському графстві Кент на автобусній зупинці знайшли засекречені документи міністерства оборони Британії, в яких міститься інформація про британський есмінець Defender.

Про це повідомляє BBC News.

Як заявив заступник міністра оборони Британії Джеремі Куїн, в пригоді винен співробітник уряду, який тимчасово позбавлений доступу до секретних матеріалів.

Так, за словами Куїна, минулого тижня високопоставлений співробітник втратив засекречені документи міністерства. Винуватець сам повідомив про це.

"Схоже, що це було зроблено помилково. Я не хочу про щось говорити до появи результатів розслідування, але це схоже на помилку, допущену цією людиною", - сказав він Палаті громад, додавши, що буде проведено ретельне розслідування.

Куїн зазначив, що на частині документів значився гриф "секретно, тільки для прочитання британськими співробітниками" ( "Secret UK Eyes Only"). Пакет документів уже переданий уряду.

При цьому під час розслідування буде також вивчатися те, яким чином влада відреагувала на інцидент, а також переглянутий загальний порядок поводження з секретними відомостями.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що обстріл росіянами корабля НАТО біля Криму викликало бурхливу реакцію українців.