RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чому не можна напиватися, якщо хочеш збити тривогу: пояснення психолога

Восьмий місяць триває повномасштабна війна з російськими окупантами, програючи на полі бою, Росія ракетними ударами тероризує мирні міста України. Українці живуть у реальності, де щодня можна загинути і деякі намагаються впоратися із тривогою за допомогою алкоголю, проте це лише погіршує стан.

Про це розповіла практичний психолог Юлія Ворман.

Вона пояснила, що алкоголь – це патологічний адаптоген, який змінює свідомість людини. Під час сп'яніння людина переноситься у якийсь ілюзорний світ і може не відчувати тривогу.

"Але після того, як сп'яніння завершується, і людина повертається до реального світу, рівень тривоги збільшується в рази", - наголосила психолог.

Читайте також: Як розпізнати панічну атаку і впоратися з тривогою: поради психолога

За словами Юлії Ворман, саме тому ані алкоголь, ані інші психоактивні речовини не можуть допомогти при підвищеній тривозі та тривожних розладах. Навіть маленькі дози алкоголю, які містяться в тоніках та слабоалкогольних напоях, здатні дисбалансувати нервову систему.

"Саме тому будь-які штучні зміни свого емоційного стану в результаті викликатимуть посилення тривоги, виникнення залежності та багато проблем зі здоров'ям", - попередила психолог.

Раніше "Апостроф" публікував поради військового психолога Андрія Козінчука, що робити зі страхом ядерної війни.