RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Суспільство

Новини

8 липня

Всі новини

Город на підвіконні: яку зелень можна вирощувати взимку і як це робити

Взимку багато людей відчувають дефіцит вітамінів: оскільки ціни на зелень, овочі та фрукти у супермаркетах значно зросли, зелень починають вирощувати на підвіконнях у деяких будинках.

Про те, що можна взимку виростити вдома, розповів "Апостроф".

Водяний крес

Він швидко проростає, добре росте за низьких температур і при цьому містить багато вітамінів і мінералів. Йому не потрібно багато світла.

кріп

Любить світло та щоденне рясне обприскування, добре переносить нетривалі заморозки до 8 градусів тепла. Кріп трохи більш вередливий за петрушку і вимагатиме більше уваги, але результат того вартий.

Читайте також: Вийдуть дуже солодкими: корисні поради щодо вирощування помідорів.

Петрушка

Любить світло та зимову погоду, без додаткового освітлення виростити нормальний урожай не вдасться. Також добре справляється з холодами та не вимоглива до поливу.

Рукола

Містить вітаміни групи В, каротиноїди, аскорбінову кислоту, залізо, йод, цинк та інші корисні речовини. Взимку можна збирати врожай на південному підвіконні. Любить помірно вологий ґрунт, обприскування з пульверизатора.

Листовий салат

Вимагає поливу раз на 1-2 дні, потребує захисту від яскравого сонця. Покращує травлення, необхідний для нормального обміну речовин, але також корисний для нервової системи, проти безсоння та підвищеного тиску. Добре росте в суміші перегною, трав'янистої землі та піску.

Шпинат

Вимагає частого поливу, підтримки температури повітря в межах 15-19 градусів тепла та підживлення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно зберігати свіжу зелень, аби вона не зав'яла.