RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти готуються до українського контрнаступу: свіжі карти бойових дій

Російська армія атакує по лінії Сватове — Кремінна, в районі Бахмута та біля Авдіївки. На Півдні окупанти готуються до наступу ЗСУ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України

На Лиманському напрямі ворог вів наступ у районах на південь від Кремінної та на південь від Спірного. За даними DeepState, росіяни активізували штурми в районі Новоселівське-Куземівка. Геолокаційні фото показали обмежене українське просування на північний схід від Верхньокам'янського. На куп'янсько-лиманському напрямі окупанти використовують більше бронетехніки і діють обережніше в наземних боях, ніж російські війська інших ділянках фронту. Таким чином вони можуть заощаджувати сили перед очікуваним українським контрнаступом.

Читайте також: Вже більше 176 тисяч ліквідованих окупантів: свіже зведення втрат армії РФ в Україні

Ворог продовжує штурми в Бахмуті та взяв під контроль квартали між заводом АЗОМ та центральною площею. Джерела, пов'язані з вагнерівцями, заявляють про повний контроль над центром Бахмута, проте жодних підтверджень цьому немає. На Бахмутському напрямку ворог також наступав у Богданівки. За добу українські війська відбили близько 30 атак противника на вказаній ділянці фронту.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямах російська армія наступала в районах Новокалинове, Північне, Першотравневе та Мар'їнка. На думку аналітиків, українські сили могли здійснити контрудар на північний схід від Авдіївки та відбити позиції на північний захід від Новоселівки, впритул підійшовши до населеного пункту. Чи це була розвідка, чи позиції утримуються українськими військовими, невідомо.

Південь України

Окупанти продовжують готуватися до українського наступу на південному напрямку – перекинули резерви до Розівки Запорізької області з Маріуполя.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство оборони Сполучених Штатів показало фото відправки військової допомоги в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

"Монстр" на гусеницях: ЗСУ вперше захопили російського "Витязя"

Для них люди – це витратний матеріал: історик про втрати серед росіян

Це складне завдання: генерал Міллі оцінив можливість деокупації всієї України у 2023