RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Ще одна область України позбавилася УПЦ МП: що відомо

У вівторок, 16 травня, депутати Чернівецької обласної ради проголосували за заборону діяльності на вотчині предстоятеля Російської православної церкви в Україні митрополита Онуфрія релігійних організацій, які мають доведений церковно-канонічний зв'язок з Росією.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Руслан Запаранюк.

Читайте: Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроєкт уже у Раді

За його інформацією, зазначене рішення ухвалили під час розгляду питання про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території регіону.

У рішенні 12-ої сесії Чернівецької облради VIII скликання зокрема, йдеться: "Вважати, що діяльність релігійних організацій (об'єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв'язок з країною агресором, заборонена на території Чернівецької області".

"Тепер справа за релігійними громадами та місцевою владою. Люди повинні розуміти, що не може релігійна громада, центр управління якою розташований у країні-агресорі, проводити богослужіння у наших містах і селах", - зазначив глава області.

Це рішення надішлють усім головам територіальних громад краю до відома та врахування в роботі. Їм рекомендують припинити договори оренди нерухомого майна, земельних ділянок з релігійними організаціями (громадами), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором, та заборони користування майном, що є власністю сільських, селищних, міських територіальних громад.

Зазначимо, наразі на території Чернівецької області діють понад 400 парафій УПЦ МП. Єпархією керує громадянин Росії, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій Єгоренко.

Нагадаємо, минулого місяця Волинь приєдналася до Хмельницької та Рівненської областей, які заборонили діяльність УПЦ МП на своїй території.

Вас може зацікавити:

Вперше в історії: суд ухвалив вирок митрополиту УПЦ МП

Молився за Путіна та "вагнерівців": СБУ затримала послушника Почаївської лаври

Кияни вимагають вигнати УПЦ МП із міста: результати голосування