RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українські бійці поглиблено вивчають міжнародне право: фото

У Збройних Силах за підтримки Женевського центру з питань урядування в секторі безпеки реалізується проєкт з поглибленого вивчення військовослужбовцями норм Міжнародного гуманітарного права.

Про це інформує Генштаб ЗСУ, уточнюючи, що бенефіціаром проєкту виступили уряди Фінляндської Республіки та Швейцарської Конфедерації.

Читайте: Посадити мало: як змусити військових злочинців із РФ заплатити за все

Навчальна програма та інформаційно-довідкові матеріали у межах проєкту розроблені за участю міжнародних експертів.

У Міністерстві оборони України та ЗСУ приділяють особливу увагу неухильному дотриманню військовослужбовцями норм МГП. Зокрема, йдеться про необхідність наповнення сучасним змістом системи підготовки військ щодо їх вивчення.

Саме тому реалізація цього гуманітарного проєкту в умовах ведення інтенсивних бойових дій з російським агресором є актуальною, особливо з врахуванням національних та передових міжнародних практик у сфері МГП.

Зазначений проєкт з поглибленого вивчення МГП триває з лютого 2023 року. Реалізацію проєкту забезпечує ГО "Ліга офіцерів", яка має укладений з Генеральним штабом Збройних Сил України Меморандум про співробітництво.

До кінця цього року заплановано 25 тренінгових семінарів з сержантським складом Збройних Сил України.

Нагадаємо, що близько тисячі українських морських піхотинців повертаються додому після піврічного військового вишколу у Великій Британії у фахівців Королівської морської піхоти та армійських спецпризначенців за програмою Interflex.

  • Вас може зацікавити:

Знання, якість і відповідальність: Наєв розповів про підготовку бойових командирів в ЗСУ

Домедична допомога в умовах війни: шість безкоштовних онлайн-курсів

Канада готує саперів ЗСУ: як проходить процес навчання