RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Город на балконі: що можна вирощувати влітку

Експерти розповіли, що можна вирощувати на "городі" прямо у квартирі або на балконі.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Читайте також: Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради

Не докладаючи багато зусиль, можна легко вирощувати ріпчасту цибулю на перо, а підсаджувати їх сіянкою. Цибулини не займають багато місця і у горщику.

Також можна вирощувати вдома на підвіконні ароматну петрушку. Якщо листя підрізати рівномірно, то вони будуть довго відростати. Ця пряна зелень дозволить забезпечити смачні страви витонченого смаку протягом усього літа.

Можна теж обов'язково посадити огірки. Йдеться про скоростиглі партенокарпічні гібриди (жіночого типу цвітіння). Такі не потребують запилення. Бажано їх вирощувати на балконі. Це зручно, адже сорти корнішонного чи не занадто високого типу, довжина зеленців не більша за 10-11 см. Урожай огірків (по кілька штук на день) можливий з другої половини літа.

Помідори-черрі здатні плодоносити навіть на закритій лоджії до глибокої осені (до першої декади жовтня). Проте кущик, усипаний маленькими червоними помідорчиками, носитиме більше декоративну функцію, ніж практичну.

З квітів можна посадити на балконі настурції, які будуть плестися за шпалерною сіткою, а також петунії та чорнобривці. Підійде і листовий салат.

Варто зауважити, що балконні ящики з огірками потребуватимуть постійного поливу. Також необхідно весь час регулювати положення штор чи жалюзі. Зокрема, у полуденну спеку необхідно повністю закривати.

Раніше ми розповідали, що робити з гіркими та кривими огірками.

  • Вас також може зацікавити:

Натуральний народний метод захистить огірки від попелиці та павутинного кліща

Часник рано почав жовтіти: чим його полити, щоб відновити живлення головок

Як захистити врожай від фітофтори та борошнистої роси: метод досвідчених городників